Tapahtumakalenteri

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Kesäteatterimatka Kauhajoelle 7.7 klo 14.00 näytös

7 heinäkuun klo 15:00

Kesäteatterimatka Kauhajoelle 7.7.2024, Hinta 65 €, sisältää kuljetuksen, lipun, väliaikakahvit  ja ruokailun lounasravintola Kotipadassa.

 

MIES JOKA EI OSANNUT SANOA EI

Arvoisa yleisö

Yhdysvalloista koti-Suomeen palaava pastori Aimo Niemi sijoitetaan lapsuutensa maisemiin, keskellä suurta kaupunkia sijaitsevan Kivimäen puutaloalueen avioliittoneuvojaksi. Kaupungin viranomaiset ovat sitä mieltä, että alue tulee pyhän kehityksen nimissä purkaa ja rakentaa sen paikalle lisää betonikolosseja. Tämä yhteiskunnallinen puoli kulkee kokoa ajan parisuhdekommellusten taustalla.

Kauppiaspari Aaltonen on kehityssuunnitelmista mielissään, mutta Kurjen Milla taas vastustaa niitä. Aimo pätyy kirjoittamaan nimensä sekä Aaltosen adressiin betoialueen puolesta, että Kurjen adressiin sitä vastaan. Aimo työskentelee seurakunnan avioliittoneuvojana. Työssään hän kohtaa monenmoisia ihmisiä. Muun muassa naispoliisin, joka kertoo olevansa ”se klassinen toinen nainen”. Hänen petikumppanikseen paljastuu lopulta eräs liiankin tuttu mieshenkilö.

Sattumusten kautta Aimolle kehittyy Kivimäen suurimman naissankarin maine, joka johtaa erilaisiin huvittaviin kommellukseen koko näytelmän ajan. Todellisuudessa hän kerää rohkeutta koko ajan kosiakseen Millaa, joka myös on rakastunut Aimoon.

Näytelmän kantateos, Risto Jarvan ohjaama samanniminen elokuva oli vuoden 1975 suurimpia menestyksiä. Sen näki elokuvateattereissa noin 300 000 katsojaa. Kun elokuva esitettiin ensimmäistä kertaa televisiossa vuonna 1977, se keräsi tv-ruutujen ääreen yli 2 milj. suomalaista.

 

 

Tiedot

Päivämäärä:
7 heinäkuun
Aika:
15:00